Dačić: SAD spremne da čuju kreativna rešenja za Kosovo

|   Slajder
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da je savetnik za nacionalnu bezbednost u Beloj kući Džon Bolton rekao da su SAD spremne da saslušaju kreativna rešenja za Kosovo.
Foto: televizija Kopernikus

Izvor: Tanjug

Ivica Dačić je za Glas Amerike rekao da je najveća promena koja je došla sa novom administracijom SAD ta što su "voljni da saslušaju i argumente Srbije", navodeći da "do pre dve godine, kad s nekim razgovarate, rekli bi vam 'to je rešeno pitanje'".

Sada kažu 'treba da se nađe kompromis', rekao je Dačić i istakao da je to velika razlika.

Šef srpske diplomatije izrazio je zadovoljstvo razgovorima koje je imao u Vašingtonu sa pomoćnikom državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom i Boltonom.

Dačić je rekao da je za Beograd posebno značajna činjenica da je na mestu pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel, jer je "imao sluha i pokazao razumevanje za interese Srbije".

Ističe i da je savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton spreman da sasluša i drugačija rešenja za Kosovo.

Kako je rekao Bolton, američka spoljna politika u prethodnom periodu, dakle pre Trampa, bila je vođena nekim autopilotom, naglasio je Dačić i dodao da to znači da je vođena u jednom smeru "koji je utvrđen tada i tada".

"Po prvi put, evo citiram reči, oni su spremni da saslušaju kreativna rešenja mogućih problema, uključujući i Kosovo", istakao je šef srpske diplomatije.

To je za nas veoma važna stvar i jako je važno da oko toga postoji saglasnost ovde u Vašingtonu, zaključio je Dačić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar