"Između Srbije i KiM nema granice, pa nema ni demarkacije"

|   Info
Ministar inostranih poslova Ivica Dačić bio gost vesti Prve televizije, u kojima je govorio o Kosovu, ali i o spornoj postavci u Kulturnom centru u Parizu.

 

Izvor: B92, Beta

Šef diplomatije govorio je i o sastanku sa Sergejem Lavrovim, gde je istakao da je Rusija oduvek strateški partner Srbije i da je sastanak bio posvećen pitanju Kosova.

“Rusija je naš strateški partener. Imali smo njihovu podršku i imaćemo je uvek. Mi ne možemo da se odbranimo bez Rusije. Nećemo da vodimo bilo kakav dijalog bez podrške Rusije”, rekao je Dačić.

Dačić je dodao da je izražena potpuna podrška i istakao da je bilo teško razgovarati o detaljima dijaloga, jer se nalazimo na početku dijaloga.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom zahteva kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se počne s radom na obeležavanju granice između Kosova i Srbije, da između centralne Srbije i Kosova ne postoji granica, već administrativna linija i da ne može doći do demarkacije.

“To je pozorište u kući, zaostali su vremenu. Ne vređam ih jer oni ne prate dešavanja u svetu. Oni obeležavaju Klintonov rođendan, a velike promene se su se desile u međunarodnoj politici. Kosovo je fikacija koja nepostoji u realnosti međunarodne politike", naveo je Dačić.

Upitan o vraćanju obaveznog vojnog roka za muškarce, Dačić je rekao da on pripada generaciji koja je služila vojsku, da on redovni vojni rok nikada ne bi ukinuo, ali da ga je teško vratiti kada je ukinut.

Dačić je prokometarisoa je i spornu skupturu Mikija i Paje u Kulturnom centru u Parizu.

“Kulturni centar je formalno deo dilomatske mreže, a ingirencije ima ministarstvo kulture. Taj program jedošao iz ministarstva kulture, ali ta scena nije morala da se nađe pored Beleg anđela. To je skandalozno. Mere mere su preduzete, ali se o njima ne govori kod ne stupe na snagu”, rekao je Dačić.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar