"Sada ne sme ni da se govori šta se dešava na KiM"

|   Info
Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je Velika Britanije zloupotrebila predsedavanje u Savetu bezbednosti UN i ukinula redovno izveštavanje o stanju na KiM

Izvor: Tanjug četvrtak, 2.08.2018. | 09:24

Vulin je ukazao da je Britanija uložila veliki napor da se usvoji Rezolucija koja Srbe označava kao genocidan narod, a da to nisu postigli jer je Rusija stavila veto.

"To je kontinuitet politike po kome je Srbija kriva za svako zlo. Sada ne sme ni da se govori šta se dešava na KiM. Čak i ta mala istina im smeta i tu malu istinu treba zabraniti", rekao je Vulin gostujući na Tv Pink.

Dodaje da ukidanje redovnog izveštavanja o stanju na KiM potez koji u "žalosnom svetlu prikazuje odnos Britanije prema Srbiji", te da je to politika koja ima loše namere.

"Britanija jeste sila, mi ne tražimo sukob, mi hoćemo najbolje moguće odnose. Za mir je potrebno dvoje, za svađu i sukob je potreban jedan", istakao je ministar.

Govoreći o stanju na KiM i izjavi generala KFOR-a da neće dozvoliti nemire, ako dođe do podele Kosova, Vulin je rekao Srbija sigurno neće izazvati bilo kakve nemire, te da je to poruka koja se odnose na drugu stranu.

"Kakvo će biti konačno rešenje za KiM nije nešto sto će odlučiti ni generali ni neko sa strane, već građani Srbije. Predsednik Aleksandar Vučić je pokazao odgovornost jer se uhvatio u koštac sa problemom. Ništa ne traži za sebe, ali sve traži za Srbe na KiM i Srbiju. Kosovsko pitanje će se rasplitati u najboljem interesu Srbije", rekao je Vulin.

Komentarišući izjave predstavnika SPC o kosovskom pitanju Vulin je rekao da crkva ima pravo na svoj stav, ali da mora voditi računa da "taj stav ne postane mržnja".

"Svaku izjavu tri puta izmerite pre nego što je kažete. Nekome na KiM zbog tih izjava život može da se promeni na gore", rekao je on.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar