Ispaljen metak na kuću povratnika u Žaču

|   Slajder
Na kuću jedne od povratničkih porodica Komatović u selu Žač kod Istoka na KiM popodne je ispaljen metak, preneo je RTS-u povratnik Veljko Komatović. Povređenih nema, a na kući je načinjena manja materijalna šteta.
Foto: RTS

Izvor: RTS, Tanjug


"Bili smo popodne u dvorištu. Kosio sam travu. Supruga i dvoje dece su bili u mojoj blizini. Metak je prošao iznad njihovih glava i završio u plastičnoj kanti", ispričao je Komatović.

Slučaj je prijavio policiji, koja treba da obavi uviđaj.

Komatović je naveo da je metak ispaljen iz pravca sela Drenja. Ne zna ko bi mogao da bude osoba koja je pucala, podsećajući da je i prošle godine u ovo vreme ispaljen metak na kuću njegovog brata, takođe povratnika.

Tada, metak je završio u prozoru kuće.

U Žaču živi oko 40 Srba povratnika. Ovo nije prvi put da pucaju na njihove kuće. Napadači nikada nisu otkriveni.

U međuvremenu, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je napad na povratnike u Žaču kao anticivilizacijski i dodao da je to posledica nekažnjavanja ponovljenih oružanih napada na Srbe u tom delu Metohije.

"Međunarodno civilno i vojno prisustvo na KiM mora da prestane da gura stvari pod tepih dok još neko nevin ne plati glavom", poručio je Đurić.

Pozvao je međunarodne predstavnike na Kosovu da odmah preuzmu od Prištine istragu i odgovornost za bezbednost ljudi.

"U Prištini nema volje da zaštite Srbe i svakoga dana stvaraju klimu u kojoj su ovakve stvari moguće", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

 

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar