Dačić: Vučić se ne boji da ide na Kosmet

|   Info
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za RTS da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić suočen sa opstrukcijom njegove posete Kosmetu i sa pretnjama, što pokazuje da se ne želi mirovni sporazum. Dodaje da će se predsednik sastati sa Mogerinijevom u Briselu a da će o daljim sastancima odlučiti na licu mesta.
Foto: FoNet


Izvor: RTS


Ivica Dačić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je predsednik Srbije na putu za Brisel i da je to važna vest jer se juče razmatrala opcija da li ći uopšte ići na pregovore u Brisel.

"Vučić je inteligentan i neće dozvoliti da se odgovornost podeli i na Srbiju. Učestvovaćemo u dijalogu u razgovoru sa Mogerinijevom da neko ne kaže da Srbija opstruira proces", kaže Dačić.

Dodaje da je Vučić suočen sa opstrukcijom njegove posete i sa pretnjama, što pokazuje da se ne želi mirovni sporazum.

"Očigledno je reč o koordiniranoj aktivnosti koja ohrabruje sve koji su protiv postizanja sporazuma. Važno je da ljudi u međunarodnoj zajednici vide sa kakvim ludacima imamo posla", smatra ministar.

Ističe da će se predsednik Srbije sastati sa Mogerinijevom u Briselu a da će o daljim sastancima odlučiti na licu mesta.

Kaže da se o poseti Vučića Kosmetu razgovaralo sinoć i da postoji politička i bezbednosna ravan.

"Vučić se ne boji da ide na Kosmet i da razgovara sa našim narodom. U Prištini smatraju da Srbija nema prava da razmišlja a kamo li poseti Gazivode", smatra Dačić

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar