Dačić: Priština je izgubila podršku velikih

|   Info
Činjenica da su Angela Merkel i Donald Tramp razgovarali o Kosovu i dali podršku za razgovore koji vode rešavanju tog pitanja veliki je pomak.


Izvor: Tanjug, Blic

To je za "Blic" rekao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i dodao da je to dokaz da su se promenile svari, i to u korist Srbije.

"Veliki pomak je u pitanju i dokaz da su se promenile stvari. Ipak, teška borba nam još predstoji, a od tih na koje treba i dalje uticati, najbitnija je Nemačka", rekao je Dačić.

On se osvrnuo i na izjave koje dolaze iz Prištine, poput one Hašima Tačija da se protivi etničkim granicama, ali da "nije naivan i da zna da Srbiji odgovara da ne žuri sa neizbežnim priznanjem Kosova".

"Priština je izgubila podršku, nema više stava da je sve rešeno. Oni to nikako da shvate, zato tako tagično shvataju sve ove izjave iz sveta, kao i povlačenje priznanja", napominje Dačić.

Pažnju u srpskoj javnosti, kako navodi "Blic", izazvala je i izjava hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, da je "za poštovanje granica" uz pozivanje na mišljenje Badinterove komisije, ali Dačić kaže da je to licemerno.

"Kad je reč o Badinterovoj komisiji, ona je govorila o međurepubličkim granicama, nigde nije spominjala pokranine, tako da su svi oni koji su priznali kosovo to uradili protiv tava Badinterove komisije. Tu spada i Hrvatska i licemerno je da se oni pozivaju na tu komisiju", kaže Dačić.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar