"Boltonova poseta Srbiji zavisi od Prištine"

|   Info
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da bi savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD, Džon Bolton, mogao da poseti region krajem avgusta.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: Glas Amerike, Tanjug

Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće nema komentar na navode medija u Srbiji o mogućoj poseti savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona Beogradu i Prištini, rečeno je Glasu Amerike.

Dačić je kazao da bi Bolton mogao doći ako bude pozitivnih nagoveštaja da bi Priština mogla da ukine sankcije.

Dolazak Boltona značio bi da pitanje Kosova za SAD nije gotova stvar, to jest da ne može jedna strana da dobije sve, a druga sve da izgubi, te da je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova na klimavim nogama, rekao je šef srpske diplomatije za Kurir.

Zvanična stav prethodne američke administracije bio je da je pitanje Kosova rešeno, da oni time više neće da se bave i da to prebacuju na službenike trećeg i četvrtog reda u Stejt departmentu, podsetio je Dačić.

Ističe da se sada, međutim, to promenilo.

Dačić je naveo da mu je Bolton, prošlog meseca u Vašingtonu, lično rekao da je za njih problem Kosova, odnosno trajno rešenje za kosovsko pitanje, visoko na listi spoljnopolitičkih prioriteta.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar