Prištinske vlasti nisu ispunile svoju obavezu o formiranju ZSO

|   Info
Nema lakog rešenja za Kosovo, a nažalost, Albanci su uz prećutnu saglasnost ili bez jasnog protivljenja EU, nisu ispunili jedinu obavezu o formiranju ZSO

Postoje dva puta u odnosu na raskrsnicu na kojoj smo se trenutno našli, jer više od 5 godina od kako je Priština preuzela vrlo jasnu obavezu šta da uradi u vezi sa formiranjem ZSO. Ono što može da bude jedan od tih puteva, to je da Srbiji, bez mnogo zamerki učine nešto što je jasno određeno , precizno definisano, napisano. Faktički oni to mogu da urade ali, ako bi to uradili, na šta je predsednik Vučić upozorio, to bi dalo povoda za napad. U neprestanoj smo borbi da naš narod dobije što više može na Kosovu i Metohiji, i da ne izgubi ništa, izjavio je u emisiji ‘’Srbija online’’ Dušan Kozarev, zamenik direkotra Kancelarije za KiM. 

 Rešavanje pitanja Kosova i Metohije je nacionalni problem broj jedan u Srbiji, kao i njegovog statusa, ali, uz taj problem ja ne odvajam problem očuvanja Republike Srpske. Naša država ulaže velike napore da iz jedne prilično teške situacije postigne maksimum a znamo da iz teških situacija nema lakih izlaza. Ne može višedecenijski problem da se reši za kratko vreme, smatra istoričar i analitičar Saša Adamović.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar