"Zapad očekuje brzo rešavanje pitanja KiM, ali problem je u tome šta ćemo da dogovorimo"

|   Info
Čekaju nas teški razgovori sa Zapadom koji očekuje brzo rešavanje kosovsko-metohijskog pitanja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za Prvu televiziju.
Foto: Fonet

 

Izvor: B92, Prva

Vučić je dodao da "nije samo pitanje roka, već je pitanje sadržine kada je reč o KiM", naglasivši da je "problem u tome šta ćemo da dogovorimo".

Na pitanje o medijskim navodima da Tačijeva terorističko - kriminalna grupa B13 sprema krvavu jesen Vučić je rekao da "nema dokaza za tako nešto".

"Ne isključujem mogućnost za tako nešto. Da budem iskren, to se neće desiti, može se dogoditi napad ali mi nećemo dozvoliti ubijanje srpskog stanovništva. Njihov jedii cilj je da ovladaju prostorom severnog Kosova, čeka nas teška jesan po pitanju KiM, nemate s kim da razgovarate. Izbori će dovesti situaciju do usijanja, jer svako ko uradi nešto protiv Srba imaće veću podršku, snabdevanje Srba na KiM je još jedan problem", naveo je Vučić.

Vučić je naveo da ćemo imati nekoliko teških aspekata na KiM.

"Život Srba na Kosovu i Metohiji, zatim biće burno između njihove četiri stranke zbog predstojećih izbora, oni imaju svi oko 20 posto, a kao peta dolazi Srpska lista koji će svi pokušati da sruše. Ali, naše je da imamo politčku organizaciju koje će se boriti za interese Srba", kazao je.

On je komentarisao i zabranu ulaska na KiM za građane koji imaju srpske pasoše.

"Oni su krenuli u utrkivanju sa taksama, pa ovo sa ukidanjem prolaska sa srpskim pasošima. Besmislice, kao mala deca, pokušavaju da prave nekakvu državu. Uvek to tako izgleda", rekao je Vučić.

"Jasno je da je srpska strana pregovarala da se putuje uz ličnu kartu, ali naravno da imate pravo i da putujete i sa pasošem. Onaj ko ima više, ima pravo i na manje", objasnio je on.

Na pitanje da li uskoro savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton mogao da dođe u Srbiju predsednik Srbije je reka:

"Mislim da neče doći, on je razmišljao da poseti Beograd i Prištinu, ali pitanje je šta može da dobije dolaskom u Prištinu, tačnije s kim može da razgovara sada tamo. To je analiza ne govorim ja u njegovo ime".

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar