Vučić: Razumevanje i prijateljski stav Putina

|   Info
Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je naišao na razumevanje i iskreni i prijateljski stav predsednika Rusije Vladimira Putina i Ruske Federacije po pitanju KIM
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug, B92

Vučić je novinarima u Moskvi, nakon sastanka sa Putinom, rekao da je ruskog predsednika upoznao do najsitnijih detalja o kompletnoj situaciji na Kosovu, o tome šta veliki svetski igrači žele, kakva je uloga Rusije i kakvu podršku Srbija očekuje.

"Naišli smo na razumevanje, na iskreni i prijateljski stav Putina i Rusije prema srpskom narodu i Srbiji", rekao je Vučić.

Upitan da li je Putina upoznao sa "planom o razgraničenju", Vučić je rekao da nema šta da priča o planu koji su odbacile i zemlje EU, i Albanci i Srbi.

"Mislio sam da je to racionalno rešenje, ali niko drugi nije mislio. Pričao sam o situaciji, o strahovima koje imam ukoliko bi se provokacije nastavile i ukoliko bi postojali bilo kakvi napadi na život i imovinu našeg naroda na KIM", rekao je Vučić.

"Od dva sata razgovora, najmanje 45-50 minuta smo razgovarali o KiM", kazao je Vučić.

Kako je dodao, više informacfija o tome ne može da dâ jer to, kako je rekao, ne bi bilo fer ni prema predsedniku Putinu niti prema našoj javnosti.

Vučić je rekao da je bilo reči o kompletnoj situaciji u regionu, te da ne postoji važna regionalna tema koje se nisu dotakli.

"Ne postoji važna regionalna tema koje se nismo dotakli i ne samo dotakli, već detaljno analizirali. U skladu sa tim, očekujem da poseta predsednika Putina donese mnogo konkretnih ekonomskih rezultata, da odmah dovede do ubrzanog rasta naše trgovinske razmene", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije naveo je i da od Rusije očekuje jednako snažnu i još snažniju podršku u međunarodnim forumima, podršku teritorijalnom integritetu Srbije, kao i podršku za "nezavisno, slobodno i samostalno" odlučivanje, zbog koga je Srbija cenjena i poštovana.

Vučić je zahvalio Putinu na podršci koju pruža srpskom narodu.

Predsednik Vučić odao je veliko priznanje svom današnjem domaćinu, predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, zbog čvrste pozicije koju zauzima u zaštiti medjunarodnog prava i životno važnih nacionalnih i državnih interesa Srbije.

"Moram Vama lično da odam veliko priznanje zbog čvrste pozicije koju zauzimate u zaštiti medjunarodnog prava i životno važnih nacionalnih i državnih interesa Srbije", napisao je Vučić na Tviteru, uz fotografiju sa sastanka sa ruskim predsednikom.

On je poručioda je veoma zadovoljan razvojem odnosa Srbije i Rusije, koji su rezultat otvorenih, konstruktivnih i plodotvornih razgovora.

Vučić je napisao i da su odnosi Rusije i Srbije na medjunarodnom planu veoma dobri.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar