Vučić Putinu na ruskom: Hvala za sve što činite za Srbiju

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kremlju u Moskvi.

 

Izvor: B92

Dvojica predsednika razgovarala su na ruskom jeziku.

Putin je razgovor počeo ekonomskim tetama.

"Poštovani gospodine predsedniče, drago mi je da naša ekonomska saradnja nastavlja da se rezvije. rastu i investicije ruskih kompanija u srpsku privredu i trenutno su dostigle oko četiri milijarde dolara. O drugim aktuelnim temama kao što je situacija u vašem regionu siguran sam da ćemo imati priliku detaljno da razgovaramo", rekao je ruski predsednik.

Vučić mu se, najpre, zahvalio na pozivu i naglasio koliko je njihov susret važan za ceo srpski narod.

"Dragi gospodine predsedniče, poštovani prijatelju, hvala vam na pozivu i prilici da razgovaramo. Čast mi je da se sretnemo, a ovaj susret je posebno važan za ceo srpski narod", rekao je Vučić i dodao:

"Saradnja i odnosi Rusije i Srbije na međunarondom nivou su veoma dobri, i želim lično da vam se zahvalin na tome, kao i na zaštiti srpskih intertesa na kojoj insistirate ,a to je od vitalnog interesa i značaja za Republiku Srbiju. Kao što znate gospodine predsedniče i sutuacija u našem regionu i na Balkanu je takva da je Srbija izložena brojnim provokacijama i da pored naših napora i spremnosti da dođemo do kompromisa na Kosovu i Metohiji, siutacija je takva da smo veoma daleko od toga i bilo kakvog rešanja".

Predsednik Srbije je rekao i da ekonomska privredna razmena dve zemlje raste i da se nada uvećanju iste

"Hvala Vam još jednom za sve što činite za Srbiju i ponovo Vas pozivam da posetite Beograd", zaključio je Vučić i poklonio knjigu Putinu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar