Čestitka Vladimiru Putinu

|   Info
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu povodom Dana radnika bezbednosnih organa Ruske Federacije.
Foto: YouTube printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, u kojoj se kaže:

„Vaša ekselencijo, poštovani predsedniče Putin, dragi prijatelju,

Dozvolite mi da Vam iskreno čestitam Dan radnika bezbednosnih organa Ruske Federacije, ne samo kao predsedniku Ruske Federacije, već i kao čoveku koji je svoju sjajnu karijeru započeo u organima državne bezbednosti.

Od svog osnivanja, Sveruska izvanredna komisija predstavljala je osnovu sistema državne bezbednosti Vaše zemlje, a tradicije, koje su do sada uspostavljene, predstavljaju jedan od najvažnijih elemenata ruske državnosti. Zaštita nacionalnih interesa i bezbednost građana oduvek su bili i jesu glavni, ključni prioriteti jedne zemlje, pa Vam želim, dragi prijatelju, da bezbednosni organi Ruske Federacije i u budućnosti rade sa velikom predanošću na dobrobit Vaše zemlje.

Dozvolite da izrazim i veliku zahvalnost povodom principijelnog stava Rusije po pitanju Kosova i Metohije i aktivne podrške u međunarodnim organizacijama, a posebno u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. Radujem se Vašoj predstojećoj poseti Srbiji, koja će biti ne samo potvrda snažnog srpsko-ruskog prijateljstva, već i prilika za razgovor o saradnji i konkretnim projektima u budućnosti“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar