Stefanović: "Borba protiv dilera droge se nastavlja"

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za RTS da se borba protiv droge i dilera u Srbiji nastavlja i da nijedan kriminalac ne može biti miran. Najavljuje ozbiljan rad Komisije za borbu protiv narkomanije u školama, kao i nove mere države.
foto: Fonet

 Nebojša Stefanović je, gostujući u Jutarnjem Dnevniku RTS-a, istakao da je nivo bezbednosti u školama podignut na viši nivo, te da su u to uključene i druge bezbednosne službe.
Najavio je ozbiljan rad Komisije za borbu protiv narkomanije u školama.
"Mi već godinu dana radimo na prevenciji u školama. Od septembra prošle godine imali smo set predavanja u četvrtom i šestom razredu o borbi protiv nasilja, droge, alkoholizma, poznavanju rada vezanih za vanredne situacije, bezbednost u saobraćaju, sajber bezbednost. Ove godine smo sa Ministarstvom prosvete dogovorili da faktički počnemo sa predavanjima od prvog razreda. Pa će ove godine od septembra predavanja imati – prvi, četvrti i šesti razred, koja će naravno biti prilagođena uzrastu dece", navodi Stefanović.
Dodaje da će sa decom razgovarati policijski službenici o opasnostima i rizicma korišćenja droge.
"Policijski službenice će razgovarati sa decom o tome – koji su rizici droge, šta je to što može da im se dogodi i kakve su posledice korišćenja. Hoćemo da to čuju direktno od ljudi koji se bave suzbijanjem te vrste kriminala, zajedno sa školskim policajcima koji patroliraju u školskim dvorištim, ali je veoma važno da se uključe i druge institucije", ističe ministar.
Navodi da je sa lokalnim samoupravama dogovoreno postavljanje većeg broja kamera u školskim dvorištima, veći broj školskih policajaca, patrola.
"I naravno pored svega toga nastavlja se oštra nemilosrdna borba protiv narko dilera . Tu nema milosti, ta borba neće nikada da stane, te aktivnosti nikada neće prestati", ističe Stefanović.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar