Vučić i Čepurin o dijalogu

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao je aambasadora Rusije Aleksandra Čepurina o stanju dijaloga Beograda i Prištine.
Foto: FoNet

Predsednik Aleksandar Vučić je ukazao na potrebu postizanja stvarnog kompromisa i trajnog rešenja, koje ne bi ugrozilo nacionalne i državne interese Srbije, a Čepurin je istakao da će Rusija nastaviti da pruža podršku Srbiji, u UN i drugim organizacijama. organizacijama.

Vučić i Čepurin razgovarali su o saradnji dve zemlje i budućim kontaktima najviših zvaničnika.

Vučić i Čepurin su se saglasili da kontinuirani politički dijalog Srbije i Rusije doprinosi razvoju celokupnih odnosa na obostranu korist.

Vučić je upoznao Čepurina sa najnovijim, uspešnim ekonomskim pokazateljima, koji garantuju stabilan napredak srpske privrede i ujedno podržao mere koje predsednik Putin preduzima radi razvoja ruske privrede, sa nadom da će dobri politički odnosi podstaći bolje ekonomske veze Srbije i Rusije.

U razgovoru je konstatovano da postoje velike mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, poput poljoprivrede, saobraćaja, energetike, kao i u oblasti informacionih tehnologija.

U razgovoru je zaključeno da bi održavanje velikog Poslovnog foruma u skorijoj budućnosti bilo od najvećeg značaja za unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Vučić i Čepurin su razgovarali o stanju dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je ukazao na potrebu postizanja stvarnog kompromisa i trajnog rešenja, koje ne bi ugrozilo nacionalne i državne interese Srbije.

Čepurin je, tim povodom, istakao da će Rusija nastaviti da pruža aktivnu i svestranu podršku Srbiji, između ostalog u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama, navodi se u saopštenju.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar