Dačić: Srbija neće sedeti skrštenih ruku ukoliko proceni da su Srbi u BiH ugroženi

|   Info
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić objavili su u utorak postojanje planova za nacionalno integrisanje ovog entiteta BiH i susedne države, a Dačić je zapretio da njegova zemlja „neće sedeti prekrštenih ruku“ ukoliko oceni da su Srbi u BiH ugroženi, prenosi Hina.
Foto: FoNet

 

Izvor: Fonet

Dodik je novu priliku za slanje nacionalističkih poruka iskoristio na ceremoniju puštanja u saobraćaj završne deonice autoputa između Banjaluke i Doboja duge 25 kilometara.

„Ovo nije put ekonomske i socijalne integracije nego, kada se završi na Drini, projekat nacionalne integracije i od toga ne treba da bežimo“, poručio je Dodik.

Uoči izbora koji će BiH biti održani u nedelju, Dodik je najavio nova gradilišta, ali je priznao da je ovaj autoput građen „baš zbog izbora“ i s ciljem integrisanja Srba u RS, od čega ne namerava odustati uprkos, kako je rekao, stalnim pritiscima koji sada već gube na intenzitetu.

Neophodna je snažna RS i to kao država jer „nema slobode bez države“, rekao je Dodik i zahvalio Srbiji na podršci.

Dačić je rekao da je stigao kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a dodao da je za njega kao šefa diplomatije Srbije to neprirodna uloga jer to „nisu inostrani nego unutrašnji poslovi unutar srpskog naroda“.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar