Dačić: Nastavlja se antisrpska histerija u Hrvatskoj

|   Info
Očigledno je da postoji veliki pritisak i ekspanzija desničarskih stranaka u Hrvatskoj, a naravno to se uvek prelama na srpsko – hrvatske odnose i time se nastavlja antisrpska histerija u Hrvatskoj, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.
Foto: FoNet

 

Izvor: Fonet

On je naglasio da je Srbija kaznila i kazniće svakog ko je počinio ratni zločin.

„Samo, svi treba da budu svesni svojih zločina koje su počinili, a ne da relativizuju svoje zločine u Drugom svetskom ratu, koji su sto, hiljadu puta veći i strašniji nego zločini devedesetih godina“, rekao je Dačić novinarima uoči sednice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u sedištu stranke u Beogradu.

„Ne znam na koga se žale, što se tiče Srbije, ona je sankcionisala i sankcionisaće svakog ko je počinio ratne zločine, ako je neko počinio zločin devedesetih godina treba da odgovara, nema dileme, to je naš zvaničan stav“, podvukao je Dačić.

Dačić je ukazao da se istovremeno sa protestom u Vukovaru u Hrvatskoj održava promocija knjige o zapovedniku Jasenovca, Maksu Luburiću, jednim od najvećih ubica u Drugom svetskom ratu. Govoreći o Kosovu, Dačić je ponovio da postoji jasna promena stava ameriиke administracije, koja više ne gleda na Kosovo kao na svoje čedo, već pokušava da bude objektivna i to je dobro! Odgovarajući na pitanja, Dačić je rekao da je kosovska spoljna i unutrašnja politika u velikoj defanzivi.

„Oni više nisu čedo Zapada, nego problem Zapada. Oni su prepreka za mirno rešavanje problema na Kosovu i Metohiji i zato je pozicija Srbije sve jača“, izjavio je Dačić.

„Mi nastavljamo politiku povlačenja priznanja i brzo ćete biti obavešteni o tome“, poručio je novinarima.

Predsednik SPS rekao je novinarima, da stranački izbori nisu tema današnje sednice Glavnog odbora, ko je kandidat za koju funkciju, niti za predsednika stranke, da neće biti reči o kadrovima, jer je još rano. On je izjavio da nema ništa protiv da ima protivkanidata za izbor šefa stranke.

„Ja sam uvek traћio da mi neko bude protivkandidat, ali da budemo precizni, taj ko bi bio meni protivkandidat treba da izađe sa svojim programaom, predlogom ljudi i treba da zna ako izbgubi, neće biti deo moje ekipe, pa izvolte“, poručio je Dačić.

„Za SPS bitno nastaviti reforme, započete pre više godina, da je modernizujemo i jačamo kadrove, uz što više mladih i da se priprema na sve izazove pred sledeće izbore, neće biti menjan program stranke, ali će doneti deklaraciju o svim važnim temama“, rekao je on.

Na dnevnom redu sednice GO, zatvorene za javnost su odluke potrebne za održavanje Kongresa SPS 22. decembra.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar