Ušakov: Putin i Vučić razgovaraće i o gasovodu do Srbije

|   Info
Predsednici Rusije i Srbije Vladimir Putin i Aleksandar Vučić razgovaraće sutra, između ostalog, i o produžetku gasovoda "Turski tok" do Srbije, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug,RTS

"Razgovaraće se o tome. U tom smislu za sada ništa neće biti potpisano", rekao je Ušakov, prenosi Tas.

Predsednik Rusije će se sastati i sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom. Ušakov je naveo da će se taj sastanak realizovati posle srpsko-ruskih razgovora.  

Uveren je da će Srbija osigurati bezbednost ruskog predsednikau, a za informaciju o hapšenju ekstremiste koje je navodno planirao napad na Putina, kaže, zna samo iz medija.

Tas navodi da su srpski mediji objavili da je na jugu Srbije uhapšen pripadnik radikalne islamske organizacije, Armin Alibašić, za kojeg se sumnja da je navodno pripremao atentat na Putina.

Izvor ruske agencije navodi, međutim, da to hapšenje nema veze sa posetom ruskog predsednika.

"Srpska strana nas uverava da preduzima sve mere kako bi osigurala bezbednost posete, odgovarajuće srpske službe su u bliskom kontaktu sa našim. Uveren sam da će bezbednost naše delegacije biti osigurana i da nikakvih sabotaža neće biti", rekao je Ušakov.

On je dodao da za hapšenje zna samo "iz izveštaja medija".

"Druge informacije nemam, ali u njima (izveštajima) ima dosta doga nerazjašnjenog", dodao je on.

Ruski predsednik Vladimir Putin dolazi sutra u celodnevnu posetu Beogradu i tom prilikom razgovaraće sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i biće potpisano više bilateralnih sporazuma između dve zemlje.