Srbija bliže izgradnji gasovoda

|   Info
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić ocenio je večeras da je Srbija posle mišljenja Energetske zajednice u vezi projekta magistralnog gasovoda od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom, značajno bliže izgradnji gasovoda kroz Srbiju.
Foto: Fonet

 

Izvor: FoNet

"Činjenica da je Energetska zajednica u svom mišljenju 'zaključila da će novi gasovod unaprediti sigurnost snabdevanja kroz diversifikaciju ruta snabdevanja', potvrda je naše argumentacije", naveo je Antić, a prenelo Ministarstvo.

Antić je naveo da očekuje ubrzan nastavak projekta kroz obavezujuću raspodelu kapaciteta i donošenje investicione odluke.

Prema njegovim rečima, mišljenje je pokazatelj da je projekat dobro postavljen, u skladu sa Zakonom o energetici Srbije, kao i sa evropskim energetskim direktivama.

Određeni uslovi koji su dostavljeni kroz mišljenje Energetske zajednice, a pre svega sa stanovišta jačanja konkurencije, upućeni su Agenciji za energetiku Srbije koja će ih, kao nezavisno regulatorno telo u skladu sa Zakonom, uzeti u obzir u daljim koracima vezanim za realizaciju projekta, navedeno je u saopštenju.