Vučić: Do kraja 2024. može da bude završena brza saobraćajnica Šabac - Loznica

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na svečanosti povodom otvaranja auto-puta Ruma - Šabac, da su mnogi govorili o auto-putevima, ali da niko ništa nije preduzeo, istakavši da veruje da do kraja 2024. može da bude završena brza saobraćajnica Šabac - Loznica i da će to privući investicije.
Foto: FoNet/TV

 

Izvor: FoNet

Vučić je dodao da je gotovo 50 godina Šabac čekao most i dočekao ga je.

"Mi ćemo imati o čemu da govorimo, da se generacijama hvalimo šta smo sve gradili i šta smo izgradili, ali to bez vas, bez građana iz Šapca i okoline ne bismo mogli nikada da napravimo, ne bismo mogli nikada da uradimo“, rekao je Vučić.

On je zahvalio građanima što su bili uz državu i kada su sprovođene teške reforme 2014. godine, kada su bile najveće poplave, migratorna kriza, korona i "danas kada imamo velike pritiske, hapšenja Srba na Kosovu i Metohiji svakog dana".

"U svim tim teškim trenucima znali smo da možemo i moramo da se izborimo i da Srbiju moramo da guramo napred, da lestivicu moramo da podižemo, da moramo da tražimo od sebe više i da želimo više i da samo tako možemo da ostvarimo ciljeve", rekao je Vučić.

On je rekao da o svakom selu moraju da brinu, da Srbija mora da ide napred.

"Da bi išla napred moramo da budemo jedinstveni po svim ključnim pitanjima i kada nas pritisnu, kada nam traže da se odreknemo svog slobodarskog duha, kada vidimo da bi mnogi voleli da Srbija ide sporije mi u tom trenutku moramo da stisnemo zube i da kažemo - ne damo svoje  i ne damo na svoj narod, ne damo svoju zemju nikome i guraćemo i radićemo i borićemo se da naša zemlja još brže napreduje nego što je ikada do sada napredovala", istakao je Vučić.

On je tražio od Vlade i direktora javnih preduzeća da ne sede u svojim kancelarijama nego da izađu na teren i rešavaju probleme sa narodom da bi ljudi u Podrinju mogli da dobiju najbrže moguće puteve, da bi u taj deo Srbije mogli da dolaze novi investitori.

Vućić je rekao da mora da se ulaže novac u siromašnije delove Srbije, a ne sve da završava u Beogradu, kao i da su "rezultati našeg rada najveća kazna svim našim neprijateljima", najavljujući da će uskoro početi izgradnja nove bolnice u Šapcu.

Dok je Vučić govorio okupljeni građani su uzvikivali "Aco Srbine", "Srbija, Srbija".

Ambasador Azerbejdžana u Srbiji Kamil Hasijev rekao je da se prijateljski odnosi Srbije i Azerbejdžana uspešno razvijaju i da su dostigli nivo strateškog partnerstva.

On je rekao da se privredna saradnja dve države razvija i da ima veliki potencijal o čemu svedoči ovaj projekat.

Hasijev je izrazio uverenje da će strateško partnerstvo Srbije i Azerbejdžana biti i dalje učvršćeno i  produbljeno.

Vlasnik azerbejdžanske kompanije "Azvirt" Kamil Alijev rekao je da godinu dana pre ugovorenog roka građanima Srbije predaju na upotrebu 24,6 kilometara auto-puta od Rume do Šapca, kao i most.

On je rekao da su tokom prethodnih godina uložili maksimalne napore da budu pouzdan i dostojan partner srpske i azerbejdžanske vlade i svojih zaposlenih i da opravdaju ukazano poverene, poštujući sve ugovorne obaveze i rokove po najvišim međunarodnim standardima.

Otvaranju auto-puta Ruma–Šabac prisustvovali su premijerka Srbije Ana Brnabić i ministri.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar