U kovid objektima KC Niš hospitalizovano ukupno 310 pacijenata

|   Info
Kod 258 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.
Foto: televizija Kopernikus

 

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, devet je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju, prenela je Uprava KC Niš.

Svi pacijenti su pod 24 - časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor. Pet pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U kovid bolnici u Kruševcu, trenutno je hospitalizovano 328 pacijenata. Kod 250 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 18 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju. Pet pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U ZC Lekovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 180 pacijenata. Kod 153 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Dva pacijenta sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U tri kovid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 152 pacijenta. Kod 145 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19. Dva pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.