Vlada za pristupanje Inicijativi OECD indikatora javnog identiteta

|   Info
Vlada Srbije saopštila je danas da je usvojila Zaključak o saglasnosti za pristupanje Inicijativi OECD indikatora javnog identiteta, koje će, kako je navedeno, doprineti proceni spremnosti i otpornosti sistema javnog integriteta na nacionalnom nivou u sprečavanju korupcije, lošeg upravljanja i loše potrošnje javnih sredstava.
Foto: FoNet/Vlada/Slobodan Miljević

 

Izvor: FoNet

Cilj te inicijative nije da rangira zemlje, već da služi kao kontrolna tabla za informisanje o jačanju ključnih delova sistema integriteta, navodi se u saopštenju.

Vlada je usvojila i Uredbu o izdavanju doplatne poštanske marke "Nedelja Crvenog krsta", kojom je predviđeno da sredstva od prodaje ove poštanske marke, JP "Pošta Srbije" Beograd uplaćuje na račun Crvenog krsta Srbije.

Crveni krst Srbije svake godine u periodu od 8. do 15. maja obeležava posebnu manifestaciju "Nedelja Crvenog krsta", a Ministarstvo zdravlja je dostavilo inicijativu da se u 2024. godini izdaje doplatna poštanska marka i da se sredstva prikupljena od prodaje koriste za finansiranje delatnosti Crvenog krsta Srbije, dodaju iz Vlade.

Članovi Vlade saglasili su se da se u okviru Inicijative "Otvoreni Balkan" podrži studijska poseta studenata master i doktorskih studija sa Harvarda i Tehnološkog instituta u Masačusetsu (MIT) zemljama Balkana, od 10. do 19. maja 2024. godine pod nazivom "Balkan Trek 2.0".

Balkan Trek je putovanje za studenate master i doktorskih studija sa Harvarda i MIT zemljama Otvorenog Balkana (Republici Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji) koje se održava po drugi put.

"Zemlje Inicijative "Otvoreni Balkan" imale su priliku da, u maju 2023. godine, ugoste učesnike iz 17 različitih zemalja, sa svih kontinenata izuzev Australije, sa ciljem predstavljanja inicijativa i projekata, povećanja vidljivosti naših zemalja i postavljanja temelja za zajedničke projekte u budućnosti", navode iz Vlade Srbije.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar