ŠABAC: Počele da padaju krivične prijave zbog obrušene fasade

|   Info
Dr Boban Birmančević poverenik GO SNS Šabac i narodni poslanik podneo je krivičnu prijavu u Osnovnom javnom tužilaštvu protiv odgovornih za obrušavanje fasade sa zgrade u ulici Janka Veselinovića broj 75. Čitava fasadna veritkala od 50 metara obrušila se 7. jula za vreme olujnog nevremena. Šabački naprednjaci traže da se ovaj slučaj ozbiljno ispita, a odgovorni budu sankcionisani zbog ugrožavanja bezbednosti građana i nestručnog postavljanja izolacije.

Narodni poslanik i poverenik GO SNS Šapca  dr Boban Birmančević podneo je krivičnu prijavu Osnovnom  javnom tužilaštvu u ovom gradu  protiv odgovornih zbog nestručnog postavljanja  fasade u ulici Janka Veselinovća broj 75. Da podsetimo,  7. jula za vreme olujnog nevremena fasada sa višespratnice  obrušila se na ulicu i parkirane automobile, a na svu sreći povređenih nije bilo.  Narodni poslanik  sumnja da je u pitanju prevara, sa nameštenim tenderima,  a neoprostiva  nemarnost  gradskih čelnika izazvala je nezapamćen  strah kod stanara i prouzrokovala  ogromnu materijalnu štetu na imovini.  Dodao je i to da je ovaj  “fušeraj od izolacije”,  kako ga je nazvao, debelo koštao stanare oguljene osmospratnice.

Za obnavljanje fasade u Janka Veselinovića broj 75 sa 46 stanova, 2015. godine prikupljan je avans od vlasnika. Prosečno, svaki vlasnik stana 24 meseca je izdvajao po 6.000 dinara. Stanari su izolaciju platili po stanu oko 70 hiljada dinara. Birmačević je rekao da će sudski veštaci ozbiljno ispistati kako je došlo do otkidanja zanovljene fasade.

On je na hitnoj pres konferenciji pitao  nadležne organe zašto gradonačelnik Zelenović još uvek nije uhapšen, pogotovu zbog  čitavog  niza zloupotreba  koje je sprovodio u prethodnom periodu .

- U međuvremenu je kupovao glasove. Zapošljavao van konkursa, i zloupotrebio 5 miliona evra iz budžeta grada što je – naveo je Birmančević –  utvrdila i DRI. Da je uhapšen na vreme ne bi se dogodio incident 7. jula koji je ugrozio bezbednost građana pa čak i njihovo zdravlje –  podvukao je narodni posalnik.

Na konferenciji se čulo da odgovornost ide na teret tadašnjeg JSP “Stan” zajedno sa gradonačelnikom Zelenovićem.  Ovo je još jedan primer kako se u Šapcu sve radi ispod žita za ličnu dobit, smatraju šabački naperdnjaci. Novinarima je rečeno da nažalost budžetom  nije bilo predviđeno angažovanje  stručnog lica tokom izvođenja pomenutih radova na postavljanju fasade.  Iako su se godinama  gradski čelnici hvalili  energetskom  efikasnošćnu postignutom na čak pedesetak zgrada, šabački naprednjaci  ipak strahuju  da će ti stanbeni objekti doživeti sličnu sudbinu.

U nedelju tokom oluje, čitava vertikala fasade u Janka Veselinovića, zajedno sa izolacionim i vezivnim materijalom, od prizemlja do vrha se odvojila i obrušila na prometnu saobraćajnicu, oštetivši 10 automobila.
 

 

Foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar