Putin u Srbiji sredinom januara

|   Info
Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu predviđena je za sredinu januara, ali detalje o tome treba da saopšte kabineti dva predsednika, dok nadležna ministarstva rade sve da posetu pripreme na najbolji mogući način, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

On je, posle sastanka Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju sa Rusijom, rekao da se Srbija sprema za Putinovu posetu, koja "mora biti dobro organizovana i sadržajna".

Posle posete Putina biće održana i nova sednica Mešovitog komiteta, rekao je Dačić posle sastanka tog tela, čiji je jedan kopredsednik, a drugi je potpredsednik ruske vlade Jurij Borisov.

Dačić i Borisov su ocenili da su politički odnosi dve zemlje na najvišem nivou, a ekonomski su u usponu.

Prema rečima Dačića, robna razmena u prvih devet meseci je bila 3,3 milijarde dolara i gotovo je dostigla celokupnu prošlogodišnju od 2,6 milijarde, a očekuje se da je i premaši.

Razgovarali smo danas o više tema, o sporazumima i dogovorima koji mogu da budu potpisani za vreme posete Putina, kao i o energetici i energetskoj bezbednosti, naveo je on.

Borisov je precizirao da bi jedan od potpisanih sporazuma tokom posete Putina mogao biti i o gasovodu "Turski tok", kao i o izgradnji skladišta gasa u Srbiji.

On je dodao da je otvorena i "nova strana" odnosa Srbije i Rusije u sferi nuklearne medicine i energije u zdravstvene svrhe, jer postoji mogućnost korišćenja izotopa ruske proizvodnje za medicinska istraživanja.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar