Prvi rezultati u Šapcu: SNS osvojila 61,8 odsto glasova

|   Info
Na ponovljenim izborima u Šapcu, koji su juče održani na pet biračkih mesta, još jednom je najviše glasova dobila SNS, osvojivši čak 61,8 odsto glasova.

 

Lista Nebojše Zelenovića zabeležila 19,4 posto, što je 10,5 odsto manje nego na ponovljenim izborima 5. septembra, saopštio je sinoć u Šapcu predsednik IO SNS Darko Glišić, nakon prebrojavanja glasova na četiri od pet biračkih mesta, prenosi b92.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić kazao je jutros da je na ponovljenim izborima SNS osvojila 1.582 glasa, dok je Nebojša Zelenović osvojio 545 glasova, što znači da je razlika više od 1.000 glasova.

Vesić je rekao da očekuje da će se Zelenović ponovo žaliti i naveo da je SNS na svim biračkim mestima u Šapcu osvojila 30.222 glasa, a Zelenović 18.023 glasa, što znači da je razlika 12.209 glasova.

"Dragan Đilas i Nebojša Zelenović su patentirali demokratiju u kojoj poništavaju izbore dok ne pobede", izjavio je Vesić jutros za TV Pink.

"Stalno traženje poništavanja izbora pokazuje kako Đilas i Zelenović vide demokratiju i da njima izborni uslovi nisu važni", istakao je Vesić.

On je podsetio da su oni govorili da su izborni uslovi u Šapcu idealni i da tamo postoji sloboda medija, a da ih je SNS pobedila sa 12.000 glasova razlike.

"Onda su poništili izbore, tražili su poništavanje na 100 biračkih mesta, pa su poništili izbore na 27 biračkih meta. Ti izbori su održani u septembru, pa smo ih opet potukli do nogu, pa su tu tražili poništavanje na svih 27 mesta, dobili su poništavanje na pet biračkih mesta, sada smo ih potukli do nogu na tih pet biračkih mesta", rekao je Vesić.

Dodao je da ga ne bi začudilo da Zelenović traži poništavanje izbora na svih pet biračkih mesta, jer je to do sada uvek tražio.

"Svaki put na svakim ponovljenim izborima mi dobijemo više a on dobije manje. Ne mogu oni toliko puta da ponište oizbore koliko puta mi možemo da ih potučemo do nogu", rekao je Vesić.

On je istakao da je neozbiljno prema građanima Šapca ne priznati poraz kad se izgubi sa takvom razlikom.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar