Klimatske promene i poljoprivreda

|   Info
Od izuzetnog značaja je da region prepozna i sagleda uticaj klimatskih promena na poljoprivredu, izjavila je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković u Budimpešti i ukazala da je na parlamentima da doprinesu boljem suočavanju sa klimatskim promenama.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Na Petoj konferenciji parlamenata Dunavskog regiona Maja Gojković je naglasila da Srbija preduzima veliki broj aktivnosti na planu ublažavanja posledica, kao i adaptaciji klimatskim promenama, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Ona je ukazala da su potrebne regionalne politike koje će na konkretan način olakšati borbu sa klimatskim promenama, pre svega u domenu znanja, nauke i održive ekonomije, imajući u vidu da su interesi zemalja u regionu u tom pogledu neodvojivi, pa stoga i politike moraju biti zajedničke i solidarne.

"Ovaj cilj je dostižan samo ukoliko svi budemo svesni nesagledivih posledica po budućnost koje klimatske promene imaju već sada, a u buđenju svesti građana parlamentarci imaju suštinsku ulogu", ocenila je Maja Gojković.

Ona je pozvala parlamentarce Dunavskog regiona da kroz zakonodavnu, nadzornu i predstavničku funkciju rade na primeni Ciljeva održivog razvoja, prisutnim i u prioritetima Dunavske strategije.

Na Konferenciji učestvuju i delegacije parlamenata Austrije, Bosne i Hervegovine, Bugarske, Hrvatske, Češka, Nemačke, Crne Gore, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Ukrajine i domaćina Mađarske.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar