Dodik: "Putin dolazi u Srpsku"

|   Info
Očekujem da ruski predsednik bude na otvaranju zajedničkog centra u Banjaluci; Pre dolaska Aleksandra Vučića na vlast, Kosovo je već bilo izgubljeno za Srbiju

Izvor: Večernje novosti

Ponosan sam na činjenicu da Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije, dolazi 17. septembra u Banjaluku, u prijateljsku posetu, na postavljanje kamena temeljca za izgradnju Rusko-srpskog centra. I ja i predsednik Srbije Aleksandar Vučić trpimo velike pritiske Zapada i onih koji bi da nam nametnu mnoga rešenja štetna po Srpsku i Srbiju, i konstantno se borimo da zaštitimo srpske nacionalne interese.

- U poslednja dva navrata, kada sam razgovarao sa Vladimirom Putinom, napomenuo sam mu tu ideju. Mislim da bi to bio ozbiljan razlog za njegov dolazak u Banjaluku i Republiku Srpsku. Ako me pitate da li mislim da će Putin doći u Srpsku na otvaranje centra, mogu vam reći da mislim da hoće.

Vučić nosi ogroman teret svoje poštene namere da kosovsko pitanje postavi kao najvažnije državno pitanje Srbije. Pre dolaska Vučića na vlast, Kosovo je bilo izgubljeno za Srbiju. I niko ga nije otvarao i bilo je pitanje vremena zatvaranja priče, na štetu Srbije i srpskog naroda. Vučić je vratio snažno ovo pitanje kako bi zaštitio Srbe na Kosovu, ali i kako bi zaštitio Srbiju kao državu. Predsednik Vučić se danas bori za srpske interese i za srpski narod, kao što se američki predsednik bori za svoj narod i državu. Međutim, oni koji su imali priliku i povoljnije okolnosti da stave to pitanje na dnevni red, odjednom postaju glavni oponenti borbe za Kosovo. Vučić vodi jednu tešku borbu, i umesto da se svi okupimo oko njega i pokažemo jedinstvo, imamo one koji govore da "on nije taj". Uvek kada su Srbi jedinstveni, onda su najjači. Na pitanju Kosova moramo pokazati jedinstvo svih Srba. Smatram da Srbija ima jaku državu i rukovodstvo. I svim srcem podržavam borbu za očuvanje Kosova.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar