Brnabić i Mirović obišli rekonstruisanu školu u Adi

|   Info
Premijerka Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su obnovljenu Osnovnu školu "Čeh Karolj" u Adi.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug, B92

Škola je u potpunosti rekonstruisana zajedničkim sredstvima republičke i pokrajinske vlade.

"Kada smo zajedno mnogo smo jači i to je vidljivo konkretno i na ovom projektu, na kom smo radili sa Vladom Srbije, Ministarstvom prosvete i Kancelarijom za javna ulaganja", rekao je Mirović, poželevši svim đacima uspešan početak školske godine.

On je dodao da Pokrajinska vlada radi na rekonstrukciji škola širom AP Vojvodine, ali i na brojnim drugim projektima koji imaju za cilj jačanje obrazovanja u svim njegovim segmentima, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

"Ovo je slika mnogo boljeg stanja u prosveti u odnosu na ono koje je bilo pre pet ili 10 godina", ocenio je Mirović, te istakao uverenje da će najavljeno povećanje zarada u prosveti dodatno ojačati ovu oblast.

Tokom letnjeg raspusta završili smo rekonstrukciju 18 škola širom Srbije, a ova škola u Adi je jedna od njih, u čiju je rekonstrukciju uloženo 82 miliona dinara, izjavila je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

"Ova škola je prvi put rekonstruisana nakon više od 100 godina i ovo je veoma važan dan, jer je obrazovanje jedno od najvećih prioriteta Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade", poručila je predsednica Vlade Srbije.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je ovom prilikom da će ova školska godina biti reformska, jer će obogatiti i unaprediti ukupan proces obrazovanja.

"Posebno sam zahvalan što smo danas u Adi, i što odavde počinje nova školska godina, ovo je veoma snažna poruka kako roditeljima i deci tako i široj javnosti", izjavio je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar