Zamršen put do olimpisjke vize

|   Sport
Ukoliko se poklope sve kockice nakon četvrtifnanih mečeva, naša selekcija će prvo morati da savlada Francusku, a onda i boljeg iz potencijalnog duela između Poljske i Češke.
Foto: KSS

Na Svetskom košarkaškom prvenstvu u Kini preostale su još dve karte za direktan plasman na naredne Olimpijske igre, koje su sada cilj našeg nacionalnog tima.
Preostale dve vize  namenjene su evropskim selekcijama, nakon što je u prve dve faze je određeno pet putnika kao najboljih ekipa sa svojih kontinenata – SAD, Argentina, Australija, Iran i Nigerija. 
Ako Francuska iznenadi Amerikance u polufinalu, nećemo više imati šansu za direktan plasman u Tokio, jer će jedna karta pripasti "Trikolorima", a druga nekoj od ekipa iz drugog dela "kostura" u kojem su Španija i Češka. 
Ako svi favoriti opravdaju očekivanja – SAD, Španija i Australija, koja se u četvrtifnalu sastaje sa Češkom, najbolji tim u borbi za plasman 5-8. mesta će se priključiti Špancima na Olimpijskim igrama.
Srbija će u tom slučaju prvo morati da savlada Francusku, u četvrtak u Donguanu, a onda i u Pekingu boljeg iz potencijalnog duela između Poljske i Češke.
Ukoliko se ne izborimo za jednu od ove dve karte, preostaje nam još kvalifikacioni turnir uoči OI, kao što smo se borili i izborili za Rio 2016.