Zahvalnost Maduru na podršci Venecuele suverenitetu Srbije

|   Info
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se u Karakasu sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Foto: FoNet/MSP

 

Izvor: FoNet

Selaković je preneo je pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića venecuelanskom kolegi, sa kojim je razgovarao o jačanju tradicionalno prijateljskih odnosa Srbije i Venecuele.

Šef srpske diplomatije zahvalio je Maduru na čvrstoj i principijelnoj poziciji Venecuele po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nedvosmislenoj i bezuslovnoj podršci koju nam ova država pruža u međunarodnim organizacijama po pitanju od najvišeg nacionalnog značaja.

Takođe, istakao je obostrano poštovanje principa međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnja pitanja država i prava na suverenu politiku.

On je podsetio da međusobna podrška dve države nije nova, već da potiče od saradnje u Pokretu nesvrstanih zemalja.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima, kao i načinima za suočavanje s tim izazovima, istovremeno čuvajući svoje državne interese.

Selaković je konstatovao da ekonomski odnosi ne prate odlične političke, izrazivši očekivanje da će ova poseta i potpisani sporazumi biti značajni za unapređenje privredne saradnje dve zemlje, kao i saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.