Vučić: Verujem u evropsku budućnost Srbije i regiona

|   Info
Došli smo kod prijatelja i verujem u evropsku budućnost Srbije i regiona, a zajedno sa našim prijateljima iz regiona borićemo se za tu evropsku budućnost, poštujući sebe i verujući da zajednićki možemo mnogo toga da uradimo, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči samita Zapadni balkan - Evropska unija (EU).
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

To da smo uplašeni, da smo mi mnogo mali, a neki mnogo veliki, to ostavite za nekog drugog, to su priče za malu decu. I davno su prošla ta vremena, rekao je Vučić u Briselu izveštačima beogradskih medija.

Severna Makedonija je za nas bratska i prijateljska zemlja i sve što osećate vi u Skoplju, kao da osećamo mi u Beogradu. Mi ništa od vas ne očekujemo, niti tražimo, već samo hoćemo da ubrzano razvijamo naše bratske odnose i verujem da ćemo uvek, na evropskom putu i na svim drugim, biti zajedno, odgovorio je Vučić na pitanja novinara iz Skoplja.

Na pitanje o izjavama predsednika i premijera Hrvatske da Srbija ne može da sedi na dve stolice, Vučić je istakao da se "srećom, ni predsednik ni premijer Hrvatske ne pitaju se ništa o poziciji Srbije i njenoj budućnosti", već građani Srbije koji su izabrali svoje rukovodstvo.

Srbija ima jednu stolicu, a to je srpska stolica, odgovorio je Vučić.

On je rekao i da očekuje kritike jer Srbija nije uvela sankcije Rusiji, ali da je spreman i da na te kritike odgovori.

Vučić je ponovio da Srbija neće priznati nezavisno Kosovo, navodeći da je takav odgovor dobio i nemački kancelar Olaf Šolc u Beogradu.

Vučić je, na instagram nalogu @buducnosrbijeav, uoči početka samita u Briselu, postavio fotografiju sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom uz potpis: "Srdačan i prijateljski susret sa predsednikom Francuske".