Vučić: Od Nemaca se može mnogo naučiti

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas fabričke pogone kompanije Siemens Mobility Doo Cerovac, napominjući da Srbija još nema dovoljno škola i kompanija zaintersovanih za dualno obrazovanje, ali da se od Nemaca može mnogo naučiti.
Foto: buducnostsrbijeav

 

Izvor: FoNet

Uverio sam se koliko možemo da naučimo od nemačkih prijatelja, da dobijemo u tehnologiji, već i u odgovornosti i ozbijnosti koja je preneta na naše ljude, rekao je Vučić u obraćanju medijima.

Kada se setim prvih prikazivanja planova i velikih projekata, pitam se kako je moguće da smo za tako kratko vreme toliko napredovali. Ovaj tramvaj koji ide u Mihnen, ali i druge nemačke gradove, je proizveden u ovom modernom parku, rekao je Vučić.

Sve to proizvodiće se u Kragujevcu, a siguran sam da ćemo unašim gradovima moći da vidimo trampaje i vozne kompozicije koji će izlaziti iz ove fabrike, rekao je Vučić.

Nemačke kompanije dolaze u Srbiju da ovde ostanu, ne odlaze kad isteknu subvencije, rekao je Vučić i naglasio one zapošljavaju 71.000 ljudi u Srbiji.

Vučić je započeo posetu Kragujevcu i Kniću obilaskom pogona fabrike Siemens Mobility Doo Cerovac i razgovarao sa menadžmentom nemačke kompanije, a potom obišao proizvodne pogone u kojima ce proizvode šinska vozila.

Kompanija Simens u Cerovcu ima oko 900 zaposlenih, među kojima je najviše zavarivača.

Domaćini su obavestili predsednika Vučića da je prosečna startna plata zavarivača oko 70.000 dinara i da su uspeli da zaustave odlazak obučenih varilaca u Zapadnu Evropu.

Vučić će, nakon posete Simensu sastati sa predstavnicima grada Kragujevca i Šumadijskog okruga i obratiti građanima Kragujevca, a potom i Osnovnu školu "Vuk Karadžić“ u Kniću.

Posetu Kragujevcu i Kniću završiće u destileriji "Aleksić Prvi".

Foto: buducnostsrbijeav