Vučić i Crnadak pozdravili izjavu Pompea

|   Info
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, pozdravili su izjavu američkog državnog sekretara Majka Pompea.

Izvor: B92, Tanjug

 

Reč je o izjavi Pompea u kojoj je pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz Srbije i BiH.

"Dvojica sagovornika konstatovali su da to predstavlja jasno kršenje CEFTA i ŠP sporazuma i saglasili se da je neophodno da Srbija i BiH nastave sa koordinisanim aktivnostima u cilju ukidanja taksi. Dvojica sagovornika pozdravili su izjavu državnog sekretara SAD Majka Pompea u kojoj je pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine", saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost na činjenici da je nedavno na glasanju u GS Interpola o prijemu tzv. Kosova BiH glasala protiv, ističe se u saopštenju.

On je naglasio da kvalitetu sveukupnih odnosa doprinosi uzajamna podrška u procesu evropskih integracija.

Srpski predsednik je istakao da je naša zemlja opredeljena za dobru i aktivnu saradnju sa susedima, kao i da podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, uz jasno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje interesa i integriteta Republike Srpske, dodaje se u saopštenju.