Vučić će učestvovati na 78. zasedanju Generalne skupštine UN

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Sjedinjenim Američkim Državama od 18. do 22. septembra 2023. godine, gde će učestvovati na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a tokom boravka imaće više bilateralnih razgovora, saopštila je pres služba sa Andrićevog venca.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Plnairani su sastanci sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom, predsednikom Švajcarske Konfederacije Alanom Berseom, predsednikom Republike Koreje Jun Sok-jolom, predsednikom Republike Surinam Čandrikapersadom Santohijem, potpredsednikom Evropske komisije Marošem Ševčovičem, kao i mnogobrojnim zvaničnicima zemalja učesnica na zasedanju Generalne skupštine, navodi se u saopštenju.

Vučić će prisustvovati i prijemu koji za učesnike Generalne skupštine priređuje kancelar Savezne Republike Nemačke Olaf Šolc.

Programom učešća predsednika Vučića planiran je i odvojen susret sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kao i neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednika Evropske komisije Žozepa Borelja.

Učesnicima 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vučić će se obratriti u četvrtak, 21. septembra, najavljeno je u saopštenju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar