Politika najveći fudbalski derbi sveta seli u Madrid

|   Sport
Demonstracije u najvećem gradu Katalonije i činjenica da su navijači Barse tradicionalno naklonjeni otcepljenju od Španije verovatno će uticati na odluku da se domaćinstva zamene. Ako plan čelnika španskog fudbalaskog prvenstva bude ostvaren, Real će biti domaćin prvog derbija, dok bi drugi susret dva najveća rivala španskog fudbala planiran za 1. mart naredne godine, trebao da se igra u Barseloni.
Foto: Youtube

 

Predstojeći fudbalski derbi Barselone i Real Madrida mogao bi umesto na čuvenom "Kamp nou" stadionu da se igra u Madridu. Razlog što se o ovome uopšte i razmišlja je zategnuta politička situacija u Kataloniji i poslednji protesti zagovornika samostalnosti ove španske provincije.

Redovnim rasporedom španskog prvenstva planirano je da Barselona bude domaćin Realu u prvom ovom sezonskom "El klasiku". 

Demonstracije u najvećem gradu Katalonije i činjenica da su navijači Barse tradicionalno naklonjeni otcepljenju od Španije verovatno će uticati na odluku da se domaćinstva zamene. Ostalo je da se o ovome oglase i predstavnici dva kluba.

Ako plan čelnika španskog fudbalaskog prvenstva i bude ostvaren, Real će biti domaćin prvog derbija, dok bi drugi susret dva najveća rivala španskog fudbala planiran za 1. mart naredne godine, trebao da se igra u Barseloni.