Bogdanović ima priliku da zaradi milione, ali mu novac nije najvažniji

|   Sport
"Voleo bih da ostanem. Svi veoma dobro znaju da volim Sakramento. Svi vole da budu ovde. Imamo grupu sjajnih momaka. Trenutno sam srećan, baš kao i svih prethodnih godina, ali ne bih da žurim", rekao je Bogdanović povodom ponuda koje mu stižu.
Foto: Fonet

 

Jedan od najboljih srpskih košarkaša Bogdan Bogdanović ima ponudu Sakramento Kingsa za novi ugovor, ali za sada ne planira da žuri sa odlukom, preneli su mediji u SAD.

Kingsi su Bogdanoviću ponudili ugovor vredan 51 miliona dolara. Iako se još uvek nije izjasnio o ponudi, za list "Sakramento Bae" izjavio je da je zadovoljan u sadašnjem timu i da bi želeo da ostane i posle 2020. godine.

Upravo tog datuma srpski košarkaš ima pravo da menja ekipu, a procene su da bi u novom klubu mogao da zaradi i puno više novca.

"Voleo bih da ostanem. Svi veoma dobro znaju da volim Sakramento. Svi vole da budu ovde. Imamo grupu sjajnih momaka. Trenutno sam srećan, baš kao i svih prethodnih godina, ali ne bih da žurim", kaže Bogdanović.

Reprezentativac Srbije ipak kaže da mu finansije neće biti primarna stvar u donošenju odluke. Kako je objasnio, o novcu treba da brine njegov agent, a on želi da se fokusira samo na sport. Bogdanović je još dodao i da mu je mnogo važnije da igra u dobroj atmosferi, čak i u slučaju kada je to za manje novca.

"Ne znam ništa oko toga. Samo želim da vidim šta se dešava sa timom, u kom pravcu idemo i naravno da želim da budem deo ove franšize. Ali nisam fokusiran samo na ugovor. To je posao za mog agenta. Svi koji me znaju, znaju da novac nije prva stvar na mom umu. Važan je, naravno, ali nije uvek najvažniji", izjavio je košarkaš Sakramenta.

Srpski košarkaš igra u Sakramentu od 2017. godine. Prosečno po meču beleži 12,9 poena, 3,5 asistencija i 3,1 skok. Procenat uspešnosti šuta sa distance mu je 37,5 odsto.