"Velike sile da sednu i reše pitanje... Ne ide to tako"

Istanbul -- Bez učešća Srbije ne može da se reši pitanje KiM, niti bilo koji problem koji se tiče Srbije, istakao je u Istanbulu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: TANJUG

 

Vučić je, na pitanje da li ima saznanja da bi „velika četvorka” - predsednici Rusije, SAD, Nemačke I Francuske - na sastanku u Parizu, tokom obeležavanja Dana pobede u Prvom svetskom ratu, mogli da razgovaraju i o Kosovu I Metohiji, rekao da ne zna ništa o tome da bi velike sile u Parizu trebalo da se bave Kosovom I Metohijom.

“Mislim da se razmišlja kako i na koji način da mi razgovaramo sa Hašimom Tačijem i u čijem prisustvu u Parizu...a, da će velike sile da sednu i reše to pitanje... niti to tako ide, niti je moguće. Bez učešća Srbije niko ne može da reši nijedan problem. Svi mogu da pomognu, neki da odmognu, ali, bez učešća i volje Srbije nema ništa od toga", poručio je on.

On je dodao da mu je nemoguće da komentariše "sve špekulacije koje se pojavljuju u štampi".

"Danas sam u nekim, tobože najuglednijim, novimama u Srbiji, koje se hvale da su najuglednijie i najpametnije, video da su oni napisali 'ministar inostranih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel'. Očigledno, nije ih niko obavestio da Gabrijel već godinu dana nije ministar spoljnih poslova”, primetio je on.

Vučić je prokomentarisao i odluku nemačke kancelarke da se ne kandiduje za naredni mandat. Istakao je da “nije radostan”, a da će Merkelovu poštovati bila ona na vlasti ili ne.