Uputstvo za pacijente koji dolaze u karanatin na Beogradski sajam

|   Info
Vlada Srbije objavila je danas uputstvo za pacijente koji dolaze u karanatin na Beogradski sajam, prema kojem su pacijenti obavezni da sa sobom ponesu svu medicinsku dokumentaciju i lekove koje piju kao redovnu terapiju.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Kako se navodi na sajtu Vlade, pacijenti bi trebalo da ponesu stvari potrebne za ličnu higijenu, pidžamu, papuče, patike, trenerku ili drugu udobnu odeću i to za barem dve presvlake, zatim peškire, bade mantil po želji, najbolje plastičnu čase, posteljinu, toalet papir i uburse, po želji.

U uputstvu se dodaje da kreveti imaju jednokratnu posteljinu, ali pacijent ukoliko želi može da ponese svoju, a situacija je ista sa jastucima i ćebadima.

Pacijenti mogu da ponesu svoje telefone, laptop ili tablet računare. Treba poneti i punjače, mada će biti na sajmu dodatnih za one koji zaborave svoje. Dodaje se da nije loše poneti i slušalice.

U uputstvu se ističe da su hale sajma pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja i da poseduju adekvatno opremljene ordinacije, da će pacijentima na raspolaganju biti i psihijatrijska podrška, kao i da je obezbeđena i ishrana.

Sve hale Sajma se greju, u njima postoje toaleti, a obezbeđeni su i dodatni toaleti i tuševi. Svaka soba u halama ima i svoje priključke za struju, a ceo sajam pokriven je dobrom wi-fi konekcijom.

Pacijentima je dozvoljeno kretanje po halama Sajma u okviru kojih je postavljen karantin, u skladu sa svojim fizičkim mogućnostima, uz molbu da kretanje bude umereno jer je to povoljnije za zdravstveno stanje.

Pacijentima će na raspolaganju biti i brojni televizori, knjige, časopisi, društvene igre, kompjuteri, navpodi se u uputstvu.

Foto: FoNet