Špansko prvenstvo od 8. juna

|   Sport
Organizatori prvenstva su još ranije napravili plan prema kojem će se utakmice igrati svakog dana, kako bi se završili mečevi svih 11 preostalih rundi takmičenja. U trenutku prekida prvenstva, na tabeli je vodila Barselona sa 58 bodova. Drugu poziciju imao je Real Madrid sa samo bodom manje, a zatim su redom išli Sevilja, Real Sosijedad, Hetafe i Atletiko Madrid na šestom, poslednjem mestu koje vodi u evropska takmičenja.
Foto: Youtube print screen

 

Fudbalsko prvenstvo u Španiji nastavlja se 8. juna, saopštili su zvaničnici ove države. Navijači neće moći na stadion, što je jedna od očekivanih preventinih mera u sprečavanju širenja pandemije virusa korona.

Španija je jedna od najteže pogođenih zemalja tokom širenja kovid-19, a fudbalska takmičenja na Pirinejskom poluostrvu prekinuta su sredinom marta. Vest o tome da će posle poboljšanja epidemiološke situacije i fudbal ponovo početi da se igra potvrdio je predsednik Vlade Španije Pedro Sančes.

Organizatori prvenstva su još ranije napravili plan prema kojem će se utakmice igrati svakog dana, kako bi se završili mečevi svih 11 preostalih rundi takmičenja.

U trenutku prekida prvenstva, na tabeli je vodila Barselona sa 58 bodova. Drugu poziciju imao je Real Madrid sa samo bodom manje, a zatim su redom išli Sevilja, Real Sosijedad, Hetafe i Atletiko Madrid na šestom, poslednjem mestu koje vodi u evropska takmičenja.