Šesti Forum mladih naučnika u Nišu

|   Info
Organizacija "Nađi Raula" iz Niša u saradnji sa Ambasadom Australije u Beogradu organizuje šesti Forum mladih naučnika.

 

Ovogodišnji slogan foruma je "Ne rugaj se talentima". Forum se održava u četvrtak, 5. marta 2020. godine u Svečanoj sali Univerziteta u Nišu.

Ovogodišnja država u fokusu foruma je: Australija.

Tema ovogodišnjeg foruma je: "Devojke u nauci. Ima li predrasuda i koliko je teško biti najbolja u nauci?" Među govornicama očekuju se i Isidora Tasić, studentkinja Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Nišu, gde ima prosečnu ocenu 10,00, Emilija Jovanović, studentkinja Biološkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, inače studentkinja koja je predstavljala Srbiju na Međunarodnoj konferenciji mladih naučnika „International Conference of Young Scientists", održane u Štutgartu. Pored, Isidore i Emilije, na konferenciji će govoriti i Sara Milošević, učenica Gimnazije u Inđiji, član regionalnog centra za talente „Beograd 2" i osvajačica brojnih prestižnih medalja i Jelena Zdravković, učenica ETŠ „Mija Stanimirović", koja je prošle godine predstavljala Srbiju na internacionalnoj olimpijadi iz robotike.

Na svečanom otvaranju očekuje se i premijera kratkometražnog filma "Prijateljstvo dva naroda. Prijateljstvo koje traje".