Saradnja Srbije i Republike Srpske u IKT sektoru

|   Info
Važno je da Srbija sa Republikom Srpskom, osim odličnih prijateljskih i bratskih odnosa, jača i unapređuje saradnju i u oblasti informaciono–komunikacionih tehnologija, ocenjeno je danas na sastanku resornih ministara u Banjaluci.
Foto: FoNet/Vlada

 

Izvor: FoNet

U okviru posete Vlade Srbije Republici Srpskoj ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović sastali su se sa ministrom za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Željkom Budimirom.

Ministar Jovanović rekao je kako je spreman je da stečeno iskustvo i znanje u oblasti digitalizacije i razvoja usluga i infrastrukture elektronske uprave podeli sa kolegama iz Republike Srpske u cilju poboljšanja života svih naših građana i daljeg rasta privrede.

Ministarka Begović smatra da je saradnja sa Republikom Srpskom u oblasti nauke, tehnološkog razvoja i inovacija od izuzetnog značaja i da je ponosna što nastavljaju zajedničke aktivnosti u okviru projekta "Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju – TNTI“, što će dodatno unaprediti inovativnu snagu istraživača.

Planirano je intenziviranje saradnje u okviru mreže naučno-tehnoloških parkova, čime će se, kako je ocenila Begović, stvoriti plodno tlo za razvoj novih tehnologija i prenos saradnje.

Željko Budimir veruje da će institucionalna saradnja biti na korist unapređenja zajedničkog naučno-tehnološkog i inovacijskog prostora, ali i od koristi svim građanima.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar