Šabac ispratio Šabana Šaulića

|   Info
Kralja narodne muzike Šabana Šaulića ispratili su prijatelji i komšije u šabačkoj "Mali", njegovom rodnom kraju.
foto: televizija Kopernikus

U šabačkoj Mali od jutros vlada neka čudna tišina.

- Otišao je Kralj narodne muzike - čule su se tihe i potresne  reči iz skoro svakog dvorišta u ulici Avde Karabegovića gde se nalazi rodna kuća Šabana Šaulića. Prijatelji i komšije ispratili su ga  sinoć u čuvenoj Lilinoj kafani , gde je Šaban kako i sam vlasnik Lilo Ahmtnović kaže, počeo nezvanično da peva.
Osim  muzike i pesme Šaban  je bio pasionirani ljubitelj fudbala. Da nije postao pevač bio bi vrhunski fudbaler kaže Zdravko Asalović koji je odrastao sa Šabanom.  

Kolega i drag prijatelj Nazif Muratović pozantiji u Šapcu kao Lola, još uvek je u neverici da je muzička scena ostala bez takvog velikana. Prisećajući se dogodovštnia iz kafana gde je Šaban i najvišeo voleo da provodi vreme, Lola nam je otkrio zašto je Šaban postao jedan od najboljih pevača narodne muzike.

I Lale Gagić, komšija od preko puta Šabanove kuće u Šapcu,  kaže da je bio skroman i pošten čovek.  “Nije se stideo odakle potiče”. “Uvek nam je pomagao” , rekao je kroz suze Lale.  

Odlazak kralja narodne muzike odjeknuo je u Šapcu toliko snažno, poput njegovih hitova. Godine 1969. kada je pesma “Dajte mi utjehu” osvojila tadašnju Jugoslaviju, popularnost šabačke zvezde nije jenjavla. Stanovici šabačke mahale, pamtiće Šabana kao velikog čoveka sa kojim su  provodili kako i pesma kaže “Lepe dane detinjstva”, ali i  dočekivali zore u tri čuvane kafane na uglu  “ Kod Lile” Kod Ribice” i “Kod Ikaša”.

foto: televizija Kopernikus
foto: televizija Kopernikus
foto: televizija Kopernikus
foto: televizija Kopernikus
foto: televizija Kopernikus