Putevi u Mačvi prohodni - Šapčani se klizaju na trotoarima

|   Info
Putevi u šabačkom kraju su prohodni. Više problema u samom gradu, zbog poledice na trotoarima.
foto: televizija Kopernikus

Snežne padavine koje od sinoć padaju u  Šapcu nisu zadale veće probleme putarima. Sve ekipe su od sinoć na terenu.   Putari su do sada posuli 15 tona soli na gradske ulice i lokalne puteve.  Svi su u pripravnosti u slučaju novih snežnih padavina.

Putevi u Šapcu i okolini su prohodni, ali zbog poledice i snega koji se formirao na pojedinim deonicama neophodan je dodatni oprez. Dosta problema ima u samom gradu, rekli su Šapačni za našu Televiziju. Neočišćeni trotoari i pešački prelazi zadaju nevolje pešacima, a pojedini sugrađani počeli su samoinicijativno da bacaju so na pločnike. 

U službi Hitne pomoći u Šapcu zabeležen je povećan obim posla. U toku jučerašnjeg dana obaveljno je 66 ambulantnih  i 7 terenskih pregleda. Kako su nam rekli dosta sugrađana dolazilo je  zbog preloma najviše donjih ekstremiteta, usled padova na klizavim putevima. Pomoć lekara traže Šapačni svih uzrasta, a najviše njih se žali  na stomačne teboge praćene povraćanjem. U jeku su i respiratorne  infekcije , mada težih oblika i obolejnja sličnih gripu nisu evidentirani.

foto: televizija Kopernikus
foto: televizija Kopernikus
foto: televizija Kopernikus