Otvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije 24. septembara

|   Život
Za otvaranje je pripremljen "bombastičan repertoar" koji počinje Svečanom uvertirom Šostakoviča, a Džon Akselrod vodiće orkestar kroz omiljena dela ruske muzičke literature.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Otvaranje nove koncertne sezone Beogradske filharmonije, pod sloganom "Baš smo vas se uželeli", zakazano je za 24. septembar i publiku će pozdraviti orkestar u punom sastavu na bini Velike dvorane Kolarca u uobičajenom terminu - petkom u osam, predvođen dirigentom Džonom Akselrodom uz nastup pijaniste Behzoda Abduraimova.

Za otvaranje je pripremljen "bombastičan repertoar" koji počinje Svečanom uvertirom Šostakoviča, a Džon Akselrod vodiće orkestar kroz omiljena dela ruske muzičke literature.

Filharmonijska publika će imati prilike da čuje svetskog pijanističkog virtuoza Behzoda Abduraimova u izvođenju Drugog klavirskog koncerta Prokofjeva. Finale koncerta biće uz Četvrtu simfoniju Čajkovskog, navodi se u saopštenju.

Nova filharmonijska sezona obuhvata 25 koncerata od septembra 2021. do juna 2022. godine i donosi spektakl, dramu, prasak, komediju, patos, romantiku, grotesku, tragediju - oličene kroz kapitalna dela muzičke literature koje će izvoditi filharmoničari i to u punom orkestarskom sastavu.

Prisustvo koncertima Beogradske filharmonije moguće je isključivo uz potvrdu o potpunoj vakcinaciji protiv korona virusa, potvrdu o preležanoj infekciji, potvrdu o negativnom PCR testu na kovid-19 ili antigenskom testu, a prodaja je organizovana isključivo za svaki pojedinačni događaj u nedelji koncerta.

Ulaznice su dostupne na biletarnici Beogradske filharmonije, kao i preko filharmonijskog onlajn sistema, a uoči nastupa petkom, biće organizovana prodaja na biletarnici Kolarca od 18 do 20 časova.