Predsednik SNS sastao se sa predsednikom grčke stranke Nove demokratije Kirijakosom Micotakisom

|   Info
Dijalog u Briselu će biti nastavljen kad Priština prestane da krši sporazum CEFTA, izjavio je danas predsednik Srbije i SNS nakon sastanka sa predsednikom grčke Nove demokratije Kirijakom Micotakisom. Posle sastanka dva lidera Micotakis je potvrdio da Grčke neće menjati svoj stav po pitanju statusa Kosova i Metohije .

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom grčke Nove demokratije Kirijakosom Micotakisom. Vučić je rekao da je sa Micotakisom razgovaro o saradnji dve stranke, kako i na koji način da pospeše odnosi i potvrdi da se pozicija Grčke u vezi statusa Kosova i Metohije neće menjati.

„Veoma sam zahvalan predsedniku Micotakisu  što je rekao da svoju  Grčka poziciju  neće menjati po pitanju Kosova i Metohiju. To je za nas od izuzetnog značaja“ kazao je Vučuć

Kirijakos Micotakis ,lider Nove demokratije,  izjavio je da Grčka podržava dijalog Beograda i Prištine, ali smatra da jednostrani potezi ne pomažu naprotiv, stvaraju lošu atmosferu.

„Želim da ponovim još jednom da nije u našim namerama da promenimo stav što se tiče kosovskog pitanja“ napomenuo je Micotakis

Predsednik SNS odgovarajuči na pitanja novinara o nastavku pregovora Beograda i Prištine, izjavio je da će biti nastavljeni ali da nastavak ne zavisi od Srbije.

„Ne kažemo biće dijaloga ako nam otvorite dva, tri, četiri poglavlja. Učestvujemo u dijalogu, ali ne sa onima koji krše sporazume koje su sami potpisali i svaki put misle da je to dozvoljeno i da mogu da vrše dodatni pritisak", rekao je Vučić

Povodom fotografije na kojoj se u Parizu rukuju ruski predsednik Vladimir Putin i kosovsi predsednik Hašim Tači, Vučić je naglasio da nismo oduševljeni svakom fotografijom, ali svako ima svoju politiku i poziciju, kao što je ima i Srbija.

"Može Tači da juri Putina koliko hoće, ali neće dobiti podršku za bilo šta s čime se Srbija ne saglasi", rekao je Vučić na pres konferenciji

Predsednik Aleksandar Vučić veoma je zadovoljan izvinjenjem ambasadora Francuske u Beogradu, Frederika Mondolonija, zbog incidenta koji se dogodio u Parizu sa rasporedom sedenja na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja kraja Prvog svetskog rata.