Požar u Nišu

|   Info
U požaru koji je izbio oko dva sata posle ponoći u stambenoj zgradi u Bulevaru Nemanjića u Nišu, niko nije povrđen. U trenutku izbijanja požara u stanu su bile majka i ćerka, a uzrok požara je prema njihovim rečima instalacija. Vatrogasci su iz zgrade evakuisali više osoba, među njima i majku sa dvoje dece, koji su spaseni preko terase uz pomoc platforme, dok su četiri osobe su zbog udisanja dima kolima hitne pomoći prevežena u KC Niš.

Prema nezvaničnim informacijama zbog loše instalacije noćas je u zgradi u Bulevaru Nemanjića u Nišu izbio požar koji je uništio ceo stan. Prema rečima Silvije Dimitrijević, stanarke ali i rođake porodice čiji je izgoreo stan, zapalio se utikač u koji je bio uključen frižider. Ona dodaje da do ovoga sigurno ne bi došlo da je u zgradi bio protiv požarni aparat, koji su kako kaže, stanari više puta tražili od upravnika zgrade da obezbedi.
-U trenutku izbijanja požara bile su majka i ćerka u stanu. Vatrogasci su brzo reagovali, ugasili požar i evakuisali stanare. Obzirom da je električna instalacija u pitanju, u stanu je skoro sve izgorelo.
Stanari zgrade kažu da su čuli veliku galamu koja ih je probudila. Prema njihovim rečima hodnik zgrade bio je pun dima.
-Velika galama, trčanje probudilo je mene i ćerku. Mi smo odmah ustale, videle da je požar izbio i odmah pozvale hitnu pomoć, kaže Marica Stojanović.
Ukupno je angažovano 14 vatrogasaca sa šest vozila. Požar je lokalizovan a na terenu su ostali dežurni vatrogasci.