Pomen Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save

|   Info
U Hramu Svetog Save u Beogradu danas je služen pomen lideru Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda (GI SDP) Oliveru Ivanoviću koji je pre tri godine na današnji da ubijen ispred prostorija GI SDP u Kosovskoj MItovici, a slučaj ubistva još nije razrešen.
Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije

 

Izvor: FoNet

Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je prisustvovala pomenu, optužila je Prištinu da joj nije u interesu da sprovde istragu i otkrije nalogodavce i ubice.

Da je Prištini bio interes da nađe počinioca i nalogodavce, današnji epilog bi svakako bio drugačiji, rekla je Brnabić i poručila je da se Vlada Srbije "neće smiriti dok se ne istraži ovaj užasan zločin".

Brnabić je rekla kako su istražni organ Srbije  učinili sve da pribave informacije u obistvu, ali da su na svakom koraku nailazili na užasne opstrukcije Prištini i svih u Prištini i uskraćivanje informacija, počev od toga da im je uskraćeno prisustvo uviđaju.

Pomen u Hramu Svetog Save u Beogradu počeo je simbolično u 8:15 časova, u vreme kada je Ivanović ubijen ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Pomenu je prisustvovala je i Ivanovićeva nevenčana supruga Milena sa sinom i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije