Počinje veliko NBA finale

|   Sport
Za titulu se bore Los Anđeles Lejkersi i Majami Hit. Oba tima nisu skoro imala priliku da nastupe u velikom finalu. Ekipi Hita to je poslednji put uspelo pre šest godina, dok su Lejkersi i duže od toga čekali na priliku da se bore za titulu. Poslednje finale igrali su pre deset godina.
Foto: Fonet

 

U četvrtak počinje finalna serija NBA, u kojoj se za novog šampiona najkvalitetnijeg svetskog košarkaškog takmičenja bore Los Anđeles Lejkersi i Majami Hit.

Oba tima nisu skoro imala priliku da nastupe u velikom finalu. Ekipi Hita to je poslednji put uspelo pre šest godina, dok su Lejkersi i duže od toga čekali na priliku da se bore za titulu. Poslednje finale igrali su pre deset godina.

Podsetićemo i na to da su se dva tima ove sezone sastala samo dva puta i u oba meča bolji su bili Lejkersi – 95:90 u Los Anđelesu i 113:110 u Majamiju. U oba susreta ekipa Hita nije imala rešenje za Entonija Dejvisa (26+8+7 pa 33+10), a raspoložen je bio i Lebron Džejms (25+4+6 i 28+9+12). S druge strane, "vrelinu" je predvodio Džimi Batler sa 22, pa sa 23 poena.

Međutim, za razliku od tih susreta, s kraja prošle godine, sada gledamo potpuno drugačiji Majami sa preporođenim Goranom Dragićem i fantastičnim Bemom Adebajom koji će na "crtu" Dejvisu. U prvom planu će svakako biti okršaj Džejmsa i Batlera, koji su do sada imali 34 međusobna duela, a odnos pobeda je izjednačen.