Počinje trkačka sezona u Bogatiću

|   Sport
Prvi trikački dan na hipodromu u Bogatiću počinje u nedelju. Sezonu otvara 30 najboljih konja, koji će se nadmetati u četiri galopske trke.
foto: portal Mačvainfo

IZVOR: MAČVAINFO

Veliki verski praznik Cveti biće i ove godine praznik galopa u Mačvi. Hipodrom u Bogatiću, tradicionalno, u nedelju pred Vaskrs dočekuje ljubitelje konjičkog sporta, otvarajući novu galopsku sezonu.
Prvog trkačkog dana, 21. aprila, na programu je ukupno četiri ravne galopske trke. Na distancama od 1200 do 1400 metara nadmetaće se oko 30 galopera, a trka dana je okršaj četvorogodih i starijih grla u galopskom nadmetanju „Lav“, na najdužoj stazi. Početak programa je u 15 časova i 30 minuta.
Organizatori navode da će i u nedelju, kao i tokom trkačkih dana  protekle sezone, posetioci moći da odaberu svog favorita i okušaju sreću uplatom listića u kladionici, koja se nalazi  u prostorijama kod  padoka.
Na mačvanskom trkalištu obavljaju se poslednje pripreme i poboljšava infrastruktura, pa u  KK „Mačvanin“ opravdano priželjkuju veliki broj posetilaca prvog trkačkog dana, kao i uspešnu sezonu. Pokrovitelji trka su Opština Bogatić i TOOB.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar