Parking servis u Nišu montirao električni punjač za elektro i hibridna vozila

|   Info
Prvi uređaj za punjenje elektro i hibridnih vozila stavljen je u funkciju danas, 26. oktobra, na javnom parkiralištu „Goran Ostojić“ u Nišu.
Foto: JKP "Parking servis" Niš

 

Elektropunjač je donacija organizatora prvog virtuelnog sajma automobila City Group-a i PANE AG Group-a iz Beograda, koji su udruženo gradu Nišu omogućili prvi punjač javne namene.

Dostupan za sve korisnike javnog parkirališta ovaj punjač poseduje dva priključka, odnosno mogućnost istovremenog punjenja dva automobila. Korisnici punjača neće imati dodatne troškove, već će plaćati samo parking mesto po regularnoj ceni od 40 dinara po započetom satu.

Foto: JKP "Parking servis" Niš

„Niš se sada nalazi na evropskoj mapi i svi vlasnici automobila na električni pogon znaće gde mogu da napune svoje automobile.“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, i naglasila da je postavljanje ovakvog punjača veoma važno za grad, jer sa povećanjem automobila na električni pogon smanjujemo zagađenost vazduha i štitimo životnu sredinu i podsetila da država daje subvencije za svaki kupljeni automobil na električni pogon.

Kako navodi Zorana Đorić, PR PANE AG Group kompanije, oni su prošle godine došli na ideju da upotpune svoju ponudu električnim punjačima i da doniranjem takvog jednog punjača gradu Nišu omoguće da on dospe na listu gradova koji podržavaju ekologiju.

„Ovo je prvi punjač za električne automobile javne namene u Nišu i mi smo izabrali da bude postavljen baš na garaži „Goran Ostojić“ jer je to i prva javna garaža koju je grad Niš dobio. Mi planiramo da u budućnosti obezbedimo punjače i za ostala javna parkirališta u gradu u odnosu na to kako se bude javljala potreba. Napomenućemo da je ovo još jedan naš doprinos održivom razvoju grada Niša koji smo najavili uvođenjem bicikala na besplatno korišćenje našim korisnicima parkirališta „Čair“. Po tom modelu funkcionisaće i punjenje na ovim punjačima, dakle naši korisnici neće imati dodatne  troškove osim naplate parking mesta koje koriste.“, rekao je direktor JKP „Parking servis“ – Niš Dejan Dimitrijević.

Foto: JKP "Parking servis" Niš