Otvorena nova sezona skijališta u Jagodini

|   Život
„Skijalište se pokazalo kao pun pogodak, pa smo ove godine počeli sezonu skijanja ranije“ rekao je direktor jagodinskog Sportskog saveza, Zoran Gligorijević. Cena iznajmljivanja opreme je 150 dinara, a sve ostale aktivnosti su besplatne.
Foto: TV Kopernikus

 

Proteklog ponedeljka zvanično je počela sa radom nova sezona gradskog skijališta, koje se nalazi u izletištu „Potok“.

Prošle godine, skijalište sa topom koji proizvodi veštački sneg, bilo je glavna zimska atrakcija, ne samo u Jagodini, već i u celoj Srbiji. Kako je već prvog dana na skijaškoj stazi bio veliki broj mališana, nema sumnje da će i tokom ove sezone skijalište u izletištu „Potok“ biti svakodnevno puno onih koji žele da ovladaju veštinama skijanja. Da je skijalište pun pogodak, potvrdio je i Zoran Gligorijević, direktor jagodinskog Sportskog saveza:

-Grad Jagodina je na predlog našeg predsednika Dragana Markovića Palme doneo prošle godine odluku o otvaranju skijališta i tim povodom, kupljen je top za proizvodnju veštačkog snega. To se pokazalo kao pun pogodak. Zato smo prošle godine imali jako dobru sezonu, jer je oko 300 mladih ljudi naučilo da skija potpuno besplatno. Korišćenje usluga instruktora, ski lifta i staze je besplatno, jedino se iznajmljivanje skija naplaćuje 150 dinara, a svako može da skija koliko god želi u toku dana. To je još jedan poklon grada Jagodine deci, omladini i njihovim roditeljima. Na ovaj način oni mogu besplatno da nauče da skijaju, s obzirom na to da u zimskim centrima to košta mnogo više –rekao je Gligorijević.

Zahvaljujući odličnim instruktorima, njihovom strpljenju i dobroj pedagoškoj praksi, mnoga deca su vrlo brzo naučila da skijaju:

-Ove godine smo malo ranije počeli sa sezonom. Deci je više zabavno, nego što im je to teško. Oni brzo savladaju tehnike skijanja, zato što je padina mala i lakše im je da skijaju nego na nekoj većoj planini. Ovo je super za obuku, kako bi oni naučili prve korake –rekla je instruktorka Anđelija Dejanović.

Deca će, pored aktivnosti na gradskom klizalištu, svoje časove fizičkog vaspitanja moći da provode kvalitetno i na skijalištu. Da je to odlična ideja, potvrdio nam je i Zoran Milosavljević, profesor fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Goran Ostojić“:

-Ovde imamo stazu koja odgovara deci kako bi naučila osnovne tehničke elemente skijanja. Nije nimalo loša ideja da deca ovde provode časove fizičkog vaspitanja i da nauče nešto novo –rekao je Milosavljević.

Skijalište je već prvog dana bilo puno dece svih uzrasta, a raspoloženje dece bilo je u suprotnosti sa temperaturom koja je vladala tog dana. Svi su jedva čekali da stanu na skije: sa željom da nauče, ali i da demonstriraju ono što su naučili prošle godine. Uz skijašku stazu, tu je i sankalište, koje je takođe bilo puno, uglavnom onih najmlađih, koji su uživali u svakom trenutku provedenom na snegu.

Radno vreme skijališta počinje od devet sati prepodne, a cena iznajmljivanja opreme je 150 dinara, u šta je uključeno i celodnevno skijanje.

Dušan Miletić